In aceste conditii calitatea apei epurate depinde de fluctuatiile de debit. In cazul in care nu sunt intrari constante de apa uzata, microorganismele din namolul activ mor deoarece nu au sursa de hrana, iar in cazul unor supradebite, nu se asigura timpul de retentie necesar epurarii, iar apa evacuata nu corespunde calitativ normativelor europene. Solutia este o statie de epurare SBR.
Statia de epurare SBR pentru tratarea apelor uzate menajer (capabila sa preia si sa epureze apa uzata provenita de la un numar de 4 pana la 300 locuitori echivalenti) destinata pentru locuinte particulare, case de vacanta, pensiuni, hoteluri, sedii de societati, sectii de productie etc.,care nu sunt conectate la un sistem centralizat de canalizare, chiar si locuite temporar.
Incorporand tehnologia de ultima ora in domeniul epurarii apelor menajere ( SBR sequencial batch reactor – reactor biologic cu alimentare secventiala), SBR,este o statie de epurare care asigura o calitate a apei epurate ce permite evacuarea acesteia in orice receptor natural.
Statia de epurare SBR asigura un grad de epurare al apelor uzate menajer de pana la 98% daca sistemul este corect predimensionat si sunt respectate normativele in vigoare in cazul parametrilor apelor la intrarea intr-o statie de epurare fie ea oraseneasca sau monobloc.
Alimentarea
Apa uzata intra in primul compartiment unde are loc decantarea substantelor solide ,gravitational, iar datorita diferentei de densitate intre grasimi si apa, are loc si separarea grasimilor, acestea ridicandu-se la partea superioara a compartimentului decantor.
Aerarea
De la jumatatea compartimentului decantor, cu ajutorul unui airlift se alimenteaza compartimentul reactor, unde printr-o secventialitate de procese de aerare cu diferiti timpi, are loc fortarea descompunerii partilor organice din nămolul activ în prezenţa nutrienţilor: azot şi fosfor, nitrificarea si denitrificarea si alte procese de descompunere si mineralizare a materiei organice.
Limpezirea
In acesta faza se permite sedimentelor usoare aflate in suspensie sa se depuna pe fundul compartimentului de aerare, iar apa limpezita ramane in partea superioara, de unde va fi preluata de air-lift-ul de evacurare.
Evacuare
de la partea superioara a compartimentului de limpezire are loc evacuarea apei limpezite intr-un compartiment de decantare secundar, de unde se pot preleva si probe. Evacuarea apei se poate executa catre receptori naturali, in areal, intr-un put absorbant sau se poate stoca intr-un recipient pentru uz ulterior.
Recircularea
namolului sau separarea nămolului activ de soluţia apoasă şi reîntoarcerea unei părţi din nămol în bazinul de aerare se face dupa evacuarea apei limpezite. Namolul este transferat inapoi in compartimentul de tratare primara, de unde procesul se reia, asigurandu-se astfel un ciclu de epurare complet. Creşterea cantităţii de biomasă în procesul cu nămol activ permite realizarea eficienţei de epurare la îndepărtarea substanţelor organice.
OMEGA SBR 3000
- Volum Util – 3000 litri
- Dimensiuni – Ø 1.6 m , L 1.8 m
- 5 etape in fiecare ciclu de epurare
- Automatizata complet
- Suflanta Secoh
- Dubla ranforsare fibra sticla
- Garantie 15 ani
OMEGA SBR 4000
- Volum Util – 4000 litri
- Dimensiuni – Ø 1.6 m , L 2.4 m
- 5 etape in fiecare ciclu de epurare
- Automatizata complet
- Suflanta Secoh
- Dubla ranforsare fibra sticla
- Garantie 15 ani